Hartcoherentie Sint-Denijs-Westrem met Camille Meert

09-10-2023–27-11-2023 , Sint-Denijs-Westrem

Wil jij je stress verminderen, je veerkracht vergroten en je gezondheid verbeteren?

Dan is het groepstraject van hartcoherentie iets voor jou! In dit traject leer je hoe je je hartritme kunt reguleren, waardoor je je rustiger, ontspannener en energieker voelt.

Hartcoherentie is een wetenschappelijk bewezen methode die je helpt om je hartritme te synchroniseren met je ademhaling. Hierdoor verminder je je stressniveau, verbeter je je concentratie en verhoog je je immuunsysteem.

Het groepstraject van hartcoherentie bestaat uit 4 sessies van 1,5 uur.

Het 4-stappenplan, een methode om hartcoherentie te trainen en zo je stress te verminderen zal je veerkracht te vergroten en je gezondheid te verbeteren.

Het 4-stappenplan bestaat uit:

  1. Natuurlijk ademen
  2. Het hart
  3. Hormonen en emoties
  4. Hartcoherentie toepassen

 

Lees meer over deze Hartcoherentie

Hartcoherentie verwijst naar een specifieke toestand waarin het hartritme zich regelmatig en evenwichtig gedraagt. Dit betekent dat er een harmonieuze samenwerking is tussen ons hart, brein en autonome zenuwstelsel. In deze toestand werken deze systemen samen in een ritme dat zowel stabiel als efficiënt is. Dit verschilt van de chaotische hartslag die vaak optreedt tijdens momenten van stress en onrust.

Hoe wordt hartcoherentie gemeten?

Hartcoherentie kan worden gemeten met behulp van technologie, zoals biofeedback-apparaten die het hartritme analyseren. Deze apparaten laten zien hoe het hartritme varieert over tijd. Een gecoördineerd en evenwichtig patroon wijst op hartcoherentie, terwijl een onregelmatig patroon kan duiden op stress of emotionele onrust.

De voordelen van Hartcoherentie

  • Stressvermindering: Door bewust te werken aan het creëren van hartcoherentie, kunnen we ons stressniveau verminderen. Een evenwichtig hartritme heeft een positieve invloed op het autonome zenuwstelsel, wat op zijn beurt ons vermogen om met stress om te gaan verbetert.
  • Emotionele Balans: Hartcoherentie kan helpen bij het reguleren van emoties. Het brengt ons in een staat van emotionele balans, waardoor we beter kunnen omgaan met prikkels die anders negatieve emoties zouden kunnen veroorzaken.
  • Focus en Helder denken: Wanneer we hartcoherentie consequent toepassen, kunnen we ervaren dat onze gedachten helderder zijn en onze focus verbetert. Dit kan ons helpen effectiever te zijn in ons werk, studie of andere dagelijkse activiteiten.

Praktische info

Wanneer
4 sessies op maandagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur. De sessie gaan door om de 2 weken.

Sessie 1 09-10-23 Sessie 2 23-10-23
Sessie 3 06-11-23 Sessie 4 20-11-23

De weken dat er geen inhoudelijke sessie zijn, bestaat de mogelijkheid om in groep te komen oefenen, ervaringen uit te wisselen en te mediteren

Waar
Kasteel Borluut
Kleine Gentstraat 46, 9051 Sint-Denijs-Westrem

Prijs
Voor deze training betaal je € 99.

Diverse
Groepsgrootte: maximaal 14 deelnemers 

 

We raden je aan om volgende info door te lezen, alvorens je aan te melden.

  • Voor jou belangrijke juridische informatie kan je hier raadplegen.
  • Onze annuleringsvoorwaarden vind je hier


Uiterste inschrijvingsdatum : 09/10/2023

Inschrijvingsformulier

Persoonsgegevens
Opmerkingen
Wens je een factuur te ontvangen?
Geef tijdens je inschrijving in het veld 'opmerkingen' je facturatiegegevens en btw-nummer in. Wij bezorgen je binnen de week na je inschrijving een factuur. Voor deze training is de basisprijs € 99. Particuliere deelnemers zonder factuur zijn vrijgesteld van btw.