foto:
Volledige naam:
Sybille Opdebeeck
geboortejaar:
1963
huidige job:

Mindfulnesstrainer voor volwassen 
Stafmedewerker in het verpleegkundig departement van een ziekenhuis, waar ze onder meer een coachende rol vervult.

 

eerdere werkervaring:

In haar loopbaan heeft de klemtoon tot nu toe gelegen op wetenschappelijk onderzoek, voornamelijk rond zorg en over persoonlijke relaties, en op coaching, vorming en onderwijs.

studies:

Doctoraat in de Sociale Wetenschappen
Opleidingen in Geweldloze en Verbindende Communicatie (Hoger Instituut van het Boeddhisme, Hathor, Human Matters)
Opleidingen in het begeleiden van veranderingsprocessen (VOCA)
Coaching (Arteveldehogeschool)
Creatief schrijven (UWEL)
Een twee jaar durende opleiding Persoonlijke Educatie en Creativiteit (IVC Kortrijk)

achtergrond:

In 2007 maakte ze via een mindfulnesstraining kennis met het beoefenen van meditatie, wat een scharnierpunt in haar leven was. Ze heeft zich sindsdien via zelfstudie, retraites (bij Paul Van Hooydonck, Upul Gamage, Frits Koster, David Dewulf en binnenkort ook Tara Brach en Christina Feldman) en opleidingen verder verdiept in mindfulness, boeddhisme en compassietraining. Ze werd opgeleid tot mindfulness- en compassietrainer bij Iam.

visie op mindfulness:

Mindfulness gaat voor haar over openheid, mildheid en stilstaan: in de drukte van het dagelijkse leven met compassie stilstaan bij waar het echt om gaat en van daaruit handelen. De kracht van mindfulness is voor haar dat het een manier is om belangrijke principes uit de boeddhistische traditie toegankelijk te maken voor de Westerse mens, die in al zijn streven de weg wel eens dreigt kwijt te geraken. Door ruimte te geven aan ons innerlijke, kunnen we niet alleen met meer rust op beide voeten in het volle leven staan, maar worden ook onze contacten met andere mensen authentieker en betekenisvoller. Via mindfulness kunnen we leren hoe de weg naar buiten via binnen loopt.

doel van trainingen geven:

Ze vindt het heel fijn om de rijkdom die ze zelf mocht ontdekken aan anderen te kunnen doorgeven en om samen met anderen verdere stappen te zetten op een weg naar meer verbondenheid.

talen:
  • Nederlands
Meer informatie: