foto:
Volledige naam:
Patrick Sevenans
geboortejaar:
1963
huidige job:

Freelance trainer bij Mindful Me 
Begeleider van meditaties

eerdere werkervaring:

Onderwijzer niet-confessionele zedenleer aan twee basisscholen in het voormalige BSD-gebied, kinderverpleegkundige intensieve zorgen en kinderdiabetesverpleegkundige aan het Erasmus MC Sophia in Rotterdam, educatief medewerker NT2 bij het Centrum voor Basiseducatie Antwerpen, ehbo- en rugpreventietrainer bij een centrum voor bescherming en preventie, computerleraar voor senioren.

studies:

Focusing PFP award o.b.v. Lia Zagers (2022)
Focusing niveaus 1 t.e.m. 4, o.b.v. Lia Zagers en Chris Van de Veire (2020)
Qi Gong Leraar o.b.v. Theo De Gelaen, Qi Gong Academie Lommel (2019)
Opleiding tot Compassietrainer o.b.v. Frits Koster en Erik van den Brink (2013)
Postgraduaat Mindfulness (2012)
Diabeteseducator Kinderen en Jongeren (1997)
Intensive Care Opleiding Kinderen en Pasgeborenen (1993)
Bachelor kinderverpleegkunde (1990)
Bachelor lager onderwijs (1983)

achtergrond:

Tijdens zijn bijna veertien jaar ervaring in het ziekenhuis in Rotterdam ervoer hij wat strijd met de realiteit kan betekenen, hoe je jezelf erg in de vingers kunt snijden als je je grenzen niet respecteert, strijd voert met de werkelijkheid. Hoge werkdruk in combinatie met extreme gedrevenheid en perfectionisme resulteerde o.a. in meerdere periodes van burn-out met bijhorende depressies en energieverslindende angstklachten. Op zoek naar een oplossing kwam hij in 2005, via een huisartsenpraktijk, in aanraking met mindfulnesstraining. Daar werd hij gegrepen door deze helende, milde, open manier van 'anders leren kijken'. Tijdens één van de eerste sessies al besloot hij dat hij deze vaardigheid, deze levenswijsheid door zou willen geven aan anderen. Hij volgde meerdere stiltedagen, retraites en bijscholingen bij vooraanstaande trainers en leraren. Zo bijvoorbeeld bij Edel Maex, David Dewulf, Erik van den Brink, Frits Koster, Frank De Waele, Jotika Hermsen, Joost Van den Heuvel Rijnders, Martine Batchelor, Stephen Batchelor, Sheila Catherine, Bart van Melik en Paul Van hooydonck.

visie op mindfulness:

Mindfulness en compassie zijn niet meer uit zijn leven weg te denken. Na jarenlang vechten tegen een batterij aan nare klachten heeft hij nu een milde, open en compassievolle manier gevonden om boeiend, bezield en waardengedreven leven te leiden. Zelf verdiept hij zijn proces door dagelijkse meditatieoefeningen thuis en op locatie.

doel van trainingen geven:

Het is voor Patrick een passie om een deel van zijn professionele leven te besteden aan het geven van mindfulness- en compassietrainingen, iets wat hem zelf zo geholpen heeft en dagelijks helpt. Graag helpt hij ook mensen in het proces van verdieping door het aanbieden van verdieping in de vorm van bijvoorbeeld mindfulness en focusing, een mooi vervolg op een initiële mindfulnesstraining!

talen:
  • Nederlands
Meer informatie: