foto:
Volledige naam:
Mieke Van Hecke
geboortejaar:
1970
huidige job:

Mindfulnesstrainer en Stress & Burn-out Coach
Gastdocent aan Arteveldehogeschool Gent, postgraduaat The Human Centered Organisation
Gastdocent aan Vives in Kortrijk, bachelor Wellbeing en vitaliteitsmanagement
Ombudsvrouw VLOGG

eerdere werkervaring:

11 jaar KBC Bank en Verzekeringen, 10 jaar leerkracht middelbaar onderwijs Nederlands en Godsdienst, 1 jaar gastdocent Artveldehogeschool Postgraduaat Mindfulness.

studies:

Wandelcoaching, Instituut voor Duurzaam Werken (2017)
Inspirerend coach & Stress en burn-out-coach HRD Academy Beervelde (2015-2016)
Trainer in de mindfulness, Arteveldehogeschool Gent (2008-2011)
Geaggregeerde secundair onderwijs Nederlands- Geschiedenis – Godsdienst, Ten Doorn Eeklo 1989-1992

achtergrond:

In 1970 zag Mieke als jongste telg van 4 kinderen het zonlicht. Zo mocht ze ervaren wat het  betekent om zorg te ontvangen. Tegelijk proefde ze stapsgewijs van de drang om te groeien en zichzelf te ontwikkelen. Binnen dat proces kwam ze in 2008 in aanraking met mindfulness. Zo waardevol mindfulness voor haar bleek te zijn, zoveel goesting voelde ze om die wereld van aandacht in te zetten in die sectoren waar ze tot dan toe werkzaam in was geweest: de privésector en het onderwijs.  Op elk van deze terreinen gaat het over een proces van aanleren en zelf leren. Zo verstevigt ze de twee pijlers van waaruit ze handelt: zorg en groei. Als voedsel voor haar proces zoekt ze graag ‘de smaak van stilte’ op, bij de gemeenschap van Thich Nhat Hanh in Plum Village, in abdijen of in retraitecentra zoals Cadzandië in Cadzand, Het Rustpunt in Gent, Het Stiltehuis in Fraipont, Koningsteen in Kapelle-op-den-Bos, Frandeux, de Zen Sangha in Gent, De Stiltehoeve in Damme. Daarnaast houdt ze ook van meer actieve uitdagingen zoals stevige fiets – of looptochten.

visie op mindfulness:

Mindfulness is een schitterende vaardigheid die kan ingezet worden om te balanceren op de stroom van het leven. Met open aandacht de veranderlijkheid van het leven leren ervaren, de moeizame momenten én de weldadige. Mild leren zijn voor onszelf als we ons evenwicht verliezen. Want in de kwetsbaarheid van die momenten liggen onze krachtige zaadjes om als mens te groeien en om met vernieuwde kracht opnieuw in balans te komen.

doel van trainingen geven:

Het is haar intentie om een zorgzame bijdrage te leveren aan het welbevinden van anderen. Ze houdt ervan om mensen in beweging te brengen en ze prijst zich dankbaar om getuige te mogen zijn van elk proces. Tegelijk houden de vele sessies haar wakker om de zelfzorg die ze predikt dagelijks in haar eigen leven te bewerkstelligen. Practice what you preach. Samen verlangzamen, vereenvoudigen en verzachten, het zijn haar leidraden elke training opnieuw.

talen:
  • Nederlands
  • Engels