foto:
Volledige naam:
Kristel Van Maele
geboortejaar:
1965
huidige job:

Meer dan 20 jaar psycho-pedagogisch werker in een CLB (centrum voor leerlingenbegeleiding). Hier ben ik vooral werkzaam in het secundair onderwijs waar ik insta voor de begeleiding van jongeren tussen 12 en 20 jaar.
Mindfulnesstrainer.

studies:

Basistraining Mindfulness bij Bjorn Prins (2005)
Opleiding Trainer in Mindfulness, postgraduaat aan de Arteveldehogeschool Gent (2008-2009)
Opleiding tot compassietrainer bij Frits Koster en Erik van den Brink aan het Instituut voor Aandacht en Mindfulness te Gent (2014-2015).
Workshops geweldloze en verbindende communicatie bij Corrylaura Vanbladel bij BlaBla-blabla.
In opleiding voor oplossingsgerichte cognitieve en systemische therapie en begeleiding aan het Corzybsky Instituut te Brugge.
Erkend psycholoog (erkenningsnummer bij de psychologencommissie 652103799)

achtergrond:

Tijdens mijn professionele leven werd ik geconfronteerd met veel menselijk lijden, verdriet, angst en schrijnende situaties. Enerzijds moest ik opletten om niet overspoeld te worden door alle pijn en emotie en zelf op te branden. Anderzijds wou ik ook niet gevoelloos worden, niet meer geraakt door het lijden van deze jongeren. Ook op persoonlijk vlak werd ik geconfronteerd met een medische problematiek.
Op mijn zoektocht kwam ik in 2005 mindfulness tegen. Dit was een antwoord op mijn vraag. Meditatie was duidelijk mijn ding. Ik heb er bijzonder veel van geleerd. Het vormde me niet alleen in mijn manier van werken, maar ook in mijn persoonlijk leven.
Om mezelf te blijven herbronnen en verder te professionaliseren neem ik deel aan diverse studiedagen en een maandelijkse intervisiegroep. Daarnaast ga ik jaarlijks in stilte bij o.a. Jotika Hermsen, David Dewulf, Frits Koster, Thich Nhat Hanh,….

visie op mindfulness:

Graag wil ik dat wat voor mij zoveel betekent en van waaruit ik mijn eigen leven organiseer met hart en ziel verder doorgeven aan anderen alsook aan mensen die met kanker geconfronteerd worden.

doel van trainingen geven:

Mensen ervaringsgericht de mogelijkheid bieden zichzelf beter leren kennen, meer mildheid en aanwezigheid in het moment te cultiveren en op een andere manier naar de golven van het leven te kunnen kijken en zorg te dragen voor zichzelf en anderen.

talen:
  • Nederlands