foto:
Volledige naam:
Jo Bogaert
geboortejaar:
1962
huidige job:

Mindfulnesstrainer 
Laughter Yoga Leader (zelfstandig lachcoach binnen bedrijven)

eerdere werkervaring:

10 jaar operationele en management ervaring in hotel- en reissector (sales, quality control, interne communicatie)
20 jaar ervaring in human resources managementfuncties (training & development, algemeen HR management, industrial en employment relations)
8 jaar docent bij Cevora (sales & communicatie)
Ervaring met training geven in sportwereld (Shotokan karate en diepzeeduiken) en bedrijfswereld (diverse interne bedrijfstrainingen, technische trainingen, sales, communicatie, klantgerichtheid, klachtenbehandeling)

studies:

Toerisme en psychologie, alsook ontelbare aanvullende human resources opleidingen, seminaries en studiedagen.
Een eerste mindfulnessopenbaring kwam er in 2010 dankzij Breathworks in Gent. Sindsdien volgde een ontdekkings – en verdiepingstocht via meditatiedagen in de Wat Phra Dhammakaya in Lede (centrum Thaïs Boeddhisme Benelux), de Zen Sangha in Gent (Zenboeddhisme), IAM (Instituut voor Aandacht & Mindfulness) van David Dewulf, alsook vipassana stilteretraites van Frits Koster (Vipassana leraar uit Nederland) en Paul Van hooydonck (Ehipassiko Boeddhistisch centrum in Antwerpen) en een Nyen Nee vastenretraite in het Tibetaans Instituut Yeunten Ling in Hoei.
Daarna volgde een uitgebreid opleidingstraject tot mindfulnesstrainer bij IAM, alsook bij Breathworks (Bart Upekshadaka) en bij ITAM (Björn Prins en Mieke Van Hecke).

achtergrond:

Van jongs af aan was er reeds onbewust een interesse in de oosterse wereld via martiale sporten.
Pas later kwam Jo in aanraking met mindfulness in een moeilijkere periode in zijn leven. Hij ging op zoek naar meer heilzame vormen van versterking van veerkracht en mentale flexibiliteit en vond dit in de beoefening van mindfulness.
Toeval bestaat niet. Interesse werd liefde. Liefde werd passie. Passie werd…
Tijdens een 6 weken durende pelgrimstocht van Saint-Jean-Pied-de-Port naar Santiago de Compostela en Finisterra en in een levensfase die opening liet voor een carrièreswitch, groeide het besef dat er meer zat in het mindfulnessverhaal.
Het pad naar een professionele loopbaan in de wondere wijze wereld van mindfulness onthulde zich…

visie op mindfulness:

Ken je het beeld van de clown die in het circus ontelbare borden in de lucht probeert te houden? Leuk om naar te kijken en fun alom als er een bord valt. In onze huidige maatschappij is het niet anders, een heel servies houden we dagelijks in de lucht. Helaas is een bord daar je relatie, je job, je gezondheid, je levenskwaliteit … Geen fun wanneer daar iets mee fout loopt. En wie kan zeggen daarvan gespaard te blijven?
Al te vaak gaan we dan voor de snelle oplossingen zoals medicatie, alcohol, drugs …
We hebben niet geleerd om op een heilzame manier om te gaan met tegenslagen, met voortdurende stress en spanningen, met onszelf. Zonder het te beseffen doen we er vaak nog een schepje bovenop en voegen we nog wat bordjes toe.
Mindfulness brengt je terug naar de essentie en geeft je inzicht in die automatische processen die zich onbewust genesteld hebben in je brein en leert je een andere relatie aan te gaan met de uitdagingen van deze moderne wereld. Het is geen trucje, geen hocus pocus, geen zweverig gedoe. Het is een vaardigheid die door iedereen kan worden aangeleerd.
Dat maakt het ook zo mooi, het ligt in ieders bereik. Maar het ontstaat niet vanzelf.

doel van trainingen geven:

Het geven van trainingen is - aanvankelijk onbewust later bewust - een rode draad in het leven van Jo.
Het delen van eigen levenservaringen met anderen en het mee laten ontdekken en proeven van nieuwe werelden was hierin steeds een drijfveer. Het feit dat je via het aanreiken van een mindfulnessopleiding en mindfulnessinzichten bovendien de levenskwaliteit van iemand voor de rest van zijn of haar leven kan verbeteren, is een zalig besef en een intens heilzaam levensdoel.

talen:
  • Nederlands
  • Engels