Mindfulnesstraining Gent met Lotte Sansen

26-09-2024–21-11-2024 , Gent

Wil je een gezond evenwicht vinden tussen werk en ontspanning?

Wil je anders leren omgaan met de ‘dingen des levens’, ook de minder aangename?

Wil je je concentratie verhogen en meer rust ervaren?

Mindful Me leert je sinds 2004 opnieuw te genieten van het leven en stil te staan bij de dingen die echt belangrijk zijn voor jou. En voor de moeilijke periodes in het leven, leren we je omgaan met stress, burn-out, slapeloosheid, depressie of pijn.

Deze aandachtstraining ondersteunt je in je zoektocht naar meer veerkracht en evenwicht. Een professioneel opgeleide trainer staat klaar om je gedurende 8 weken, op een wetenschappelijk onderbouwde, no-nonsense manier onder te dompelen in mindfulness. Dit, in samenwerking met KU Leuven en Ugent.

Deze basistraining bestaat uit een combinatie van oefeningen en inzichten, maar is voornamelijk praktijkgericht. Je ontvangt een duidelijke digitale syllabus en een uitgebreid aanbod ondersteunende audiobestanden, waarmee je thuis aan de slag kunt.

Lees meer over deze mindfulnesstraining

Door de unieke integratie van Westerse psychologie en Oosterse technieken heeft deze aandachtstraining een immense invloed op de manier waarop je in het leven staat: hoe je denkt, hoe je in relatie staat tot anderen, hoe je omgaat met je emoties, werk, gezag, en niet in het minst met stress.

Deze training is gebaseerd op twee pijlers: de cognitieve therapie en mindfulness.

Cognitieve therapie gaat uit van de interactie tussen gevoelens, gedachten en gedrag en is gebaseerd op de vaststelling dat negatieve gedachten kunnen bijdragen tot psychische klachten. Stresserende gebeurtenissen kunnen leiden tot dergelijke negatieve gedachten en onderhouden zo negatieve gevoelens en lichamelijke spanningen.

De tweede pijler is mindfulness, ook wel aandachtstraining genoemd. Het is een meditatietechniek die reeds meer dan 2.500 jaar oud is en die je moment na moment opnieuw laat contact maken met het nu.

Naast de technieken en inzichten uit de cognitieve gedragstherapie en aandachtstraining, introduceren we ook het begrip zelfcompassie en maken we gebruik van eenvoudige oefeningen uit de neurowetenschap.

Wat kan je verwachten van een mindfulnesstraining?

Via de training leer je rechtstreeks met negatieve gedachten, emoties en spanningen omgaan, door er ruimte voor de maken. Je leert ook te stoppen op momenten dat je stress ervaart, om zo een wijzer, liefdevoller en minder reactief antwoord te geven op de situatie die zich aandient.

Aan het eind van een training geven deelnemers doorgaans aan dat ze vriendelijker geworden zijn naar zichzelf en hun omgeving toe. Minder reactief ook. Het lukt hen veel vaker rustiger om te gaan met stresserende situaties, zowel privé als op de werkvloer. Het lukt hen ook beter goed voor zichzelf te zorgen, wat resulteert in meer levensgemak.

Internationaal wetenschappelijk onderzoek toont ook aan dat deze training:

  • herval van depressie kan voorkomen
  • doeltreffend is voor mensen met allerlei klachten ten gevolge van stress
  • de stressbestendigheid verhoogt
  • het psychisch welzijn verbetert

Naar het bedrijfsleven toe, is er ook meer en meer onderzoek dat erop wijst dat het volgen van een mindfulnesstraining kan bijdragen tot het optimaal functioneren op je werk. Onder meer concentratie, creativiteit, communicatie, bevlogenheid en authenticiteit worden positief beïnvloed.

Praktische info

Wanneer
8 opeenvolgende sessies op donderdagavond van 19.00 uur tot 21.30 uur (koffie/thee voorzien op de locatie)

Sessie 1 26-09-24 Sessie 2 03-10-24
Sessie 3 10-10-24 Sessie 4 17-10-24
Sessie 5 24-10-24 Sessie 6 07-11-24
Sessie 7 14-11-24 Sessie 8 21-11-24

Geen sessie op 31-10 i.v.m. de herfstvakantie 

Waar
Saam, Hagelandkaai 40, 9000 Gent

Prijs
Voor deze training betaal je € 349. 
Dit is inclusief online syllabus en downloadbare geluidsbestanden.

Diverse
Groepsgrootte: maximaal 16 deelnemers 

We raden je aan om volgende info door te lezen, alvorens je aan te melden.

  • Voor jou belangrijke juridische informatie kan je hier raadplegen.
  • Onze annuleringsvoorwaarden vind je hier


Uiterste inschrijvingsdatum : 26/09/2024

Inschrijvingsformulier

Persoonsgegevens
Kortingen
Cursusmateriaal
Opmerkingen
Wens je een factuur te ontvangen?
Geef tijdens je inschrijving in het veld 'opmerkingen' je facturatiegegevens en btw-nummer in. Wij bezorgen je binnen de week na je inschrijving een factuur. Voor deze training is de basisprijs € 349. Particuliere deelnemers zonder factuur zijn vrijgesteld van btw.