Communicatietraining Leuven met Sybille Opdebeeck

24-04-2021–03-07-2021 , Leuven

 • Wil je een verdieping rond het thema communicatie?

  In een basistraining mindfulness wordt het onderwerp communicatie, het interpersoonlijke, slechts heel even aangeraakt, doorgaans in de zesde sessie. Het is een boeiend moment. Een moment waarop je als deelnemer uitgenodigd wordt je aandacht niet alleen naar binnen, maar ook naar buiten te richten. Daar waar de beoefening in de eerste vijf sessies vooral gericht was op het ontmoeten van jezelf, verruimen we nu de aandacht. We onderzoeken wat er van buiten op ons afkomt, zoals de aanwezigheid van een of meerdere gesprekspartners. 

  De ervaring leert dat communicatie een hele opgave is. Een halve mindfulnesssessie is te kort om meer dan een aantal basisprincipes aan te tikken. Het is om te beginnen al niet niks om jezelf te ontmoeten, te exploreren en... te ontdekken dat je dat kúnt als mens. Bij het mindful communiceren ga je daar bovenop ook nog eens contact maken met een ander, hem of haar benaderen met openheid en mildheid, zonder afbreuk te doen aan je trouw ten opzichte van jezelf. 

  Wat houdt een training Mindful Communiceren in?

  In de training Mindful communiceren oefen je ten gronde een nieuwe, verwelkomende bejegeningswijze, die je in staat zal stellen om met meer verbinding en in reëel contact met anderen in het leven te staan. We verdiepen de materie die je aangeboden kreeg in de mindfulnesstraining, om dan in een langzame beweging stap voor stap vanuit het contact met jezelf ook contact te leren maken met de ander. Je ontwikkelt tools om die ander te leren kennen in alles wat er bij hem of haar gaande is. Om er mildheid tegenover te ontwikkelen, zonder uit het oog te verliezen wat jouw behoefte is.

  De training helpt je expliciet op weg om de inzichten die je krijgt ook daadwerkelijk toe te passen in je dagdagelijkse contacten.

  We baseren ons op meerdere modellen, die elkaar mooi aanvullen: het communicatiemodel van Edel Maex, het kader van Insight Dialogue, een methode ontwikkeld door Gregory Kramer en zijn team én het kader van Geweldloze communicatie, ontwikkeld door Marshall Rosenberg.

   

  Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing,

  there is a field.

  I’ll meet you there.

  Rumi, 13e Eeuw

   

Praktische info

Wanneer
6 sessies op zaterdagochtend van 9:45 – 12:15 uur
24/4, 8, 22/5, 5, 19/6, 3/7 2021

Waar
Wijnveld, Wingerdstraat 14, 3000 Leuven

Prijs
Voor deze training betaal je € 249. 
Dit is inclusief online syllabus en downloadbare geluidsbestanden.

Diverse
Groepsgrootte: maximaal 15 deelnemers
Meebrengen: matje, eventueel kussen en dekentje


Corona-maatregelen
We houden rekening met alle veiligheidsmaatregelen (o.a. voldoende afstand).
Bij een nieuwe uitbraak van de epidemie zullen we deze training online opstarten/verderzetten of de groepsgrootte beperken.

We raden je aan om volgende info door te lezen, alvorens je aan te melden.

 • Voor jou belangrijke juridische informatie kan je hier raadplegen.
 • Onze annuleringsvoorwaarden vind je hier


Uiterste inschrijvingsdatum : 24/04/2021

Inschrijvingsformulier

Persoonsgegevens
Opmerkingen
Wens je een factuur te ontvangen?
Geef tijdens je inschrijving in het veld 'opmerkingen' je facturatiegegevens en btw-nummer in. Wij bezorgen je binnen de week na je inschrijving een factuur. Voor een basistraining is dit €299 excl. btw (21%). Particuliere deelnemers zonder factuur zijn vrijgesteld van btw.