Focusing niveau 1 Antwerpen met Patrick Sevenans

04-07-2023–25-07-2023

Mindfulness + | Focusing niveau 1

Wil je je mindfulnesspraktijk verdiepen?
Wil je beter beslissingen kunnen nemen dankzij je innerlijk kompas?
Wil je meer balans vinden tussen je werk en de vele rollen in je privéleven?
Wil je een beter evenwicht tussen autonomie en verbondenheid?
Wil je anders omgaan met wat voor jou lastig is?
Wil je een deur openen naar creativiteit?
Wil je een betere balans vinden in je relaties?
Wil je je anders leren verhouden tot psychisch lijden en/of existentiële angst?
Wil je meer zin ervaren, meer levenslust misschien?

Dan is focusing wellicht iets voor jou!

Mindful Me lanceert deze krachtige en helende praktijk voor het eerst. Focusing werd ontwikkeld eind jaren ‘60 van de vorige eeuw en bleef tot nog toe wat onder de radar. We denken dat het een mooie vaardigheid is en een verrijking van je initiële mindfulnesspraktijk, maar ook als kennismaking als je nog nooit met mindfulnessgelateerde materie in contact kwam is het een optie. Deze reeks van vier is laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Onze ervaren, gepassioneerde trainer Patrick is vol enthousiasme en neemt je maar wat graag mee op pad. Hij voelt al geruime tijd de goesting om je mee te nemen hierin!

Net als een mindfulness basistraining zijn deze vier sessies zeer ervaringsgericht. We dompelen je op jouw tempo onder in materie die je opnieuw of voor het eerst iets met je zal doen.

Lees meer over deze Focustraining

Focusing - Unlocking the wisdom of your body

Heb je een basistraining mindfulness gevolgd en ben je op zoek naar verdieping, dan is Focusing misschien wel iets voor jou. Patrick leerde het in 2016 kennen en was onmiddellijk onder de indruk van een, voor hem, nieuwe en bijzonder waardevolle aanvulling op zijn jarenlange meditatiepraktijk.

Focusing werd ontwikkeld door Gene Gendlin - Amerikaans psycholoog/filosoof die meerdere prijzen won voor zijn onderzoek en werk - als een vaardigheid om contact te maken met hoe je organisme dingen draagt/ervaart/onthoudt, hoe het daarover boeiende dingen weet te delen op een manier die je tot nog toe onbekend was. 

Focusing begint met pauzeren en de vraag:
‘Hoe is het - hier en nu - met jou vanbinnen?
Tine Swyngedouw

Je lijf heeft je meer te bieden dan je zou vermoeden als het om keuzes gaat, om richting geven vanuit je authentieke zelf, vanuit de puurheid die jouw wezen is. Je lijf draagt je leven. ‘The body keeps the score’, wordt het ook zo mooi genoemd door psychiater Bessel van der Kolk. Elke ervaring, elke herinnering, elk gesprek heeft een ‘felt sense’, zoals dat in focustaal heet. Het gaat hierbij niet om de dagdagelijkse fysieke sensaties die je te gast hebt, maar veeleer over iets vaags, iets dat je nog niet kent, iets dat leeft, beweegt, vertelt, waarmee jij contact kunt maken, naar kunt luisteren, vragen kunt voorleggen, af kunt toetsen, wat een liefdevolle wijsheid in zich draagt, je verder brengt, je de mogelijkheid biedt doorvoeld te kiezen. Wil ik naar de film, of blijf ik toch liever thuis? Wil ik meer gesprekken met deze persoon? Hoe voelen deze woorden, deze tekst, deze mail? Wat wil ik met deze relatie? Is dit het huis dat ik wil kopen? Is deze baan me op het lijf geschreven of toch niet? Wat doe ik hier? Welk pad ligt er voor mij klaar? Op al dit soort vragen heeft jouw lijf een zorgend en wijs antwoord.

De levensrichting zoals die voor jou klopt
is in jou aanwezig
Tine Swyngedouw

Patrick is ondertussen zeven jaar met de materie aan de slag. Het verrast hem nog dagelijks hoe puur, diepgaand en waardevol deze praktijk is. Hoe verzachtend ook.

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Doe mee. Zie het als een experiment dat net iets verder gaat dan de basistraining die je volgde.

Deze reeks kun je zien als een uitgebreide kennismaking met focusing en kan op zichzelf staan als afgerond geheel. Wie nadien verder zou willen bieden we de mogelijkheid om ook een of meerdere van de volgende drie niveaus te volgen. Patrick legt je dit met plezier verder uit aan het eind van deze reeks. Hoe meer niveaus je volgt, hoe vaardiger je in deze krachtige, zorgende materie zult worden en hoe makkelijker je ze zult kunnen integreren in het leven van alledag. ‘De volledige training bestaat uit vier niveaus, die je beetje bij beetje, op jouw tempo kunt volgen. Tussendoor kun je samen met een vast focusmaatje aan de slag blijven. Dat kan eenvoudigweg online, via zoom bijvoorbeeld en uiteraard ook live.

Deze training staat open voor eenieder die kennis wil maken met Focusing. Er is geen voorkennis vereist, en dus in wezen ook geen mindfulnesstraining voor nodig. Heb je toch een mindfulnesstraining gevolgd, dan kan het een mooie opfrissing zijn van de basishouding en meteen een verdieping van vaardigheden die je je eerder eigen maakte.

Wil je vast iets lezen focusing, dan kunnen we je van harte het mooie boek van Tine Swyngedouw aanraden. Het is net uit en geeft een mooi beeld van wat je kunt verwachten. Je kunt het inkijken als je zou willen. Het staat zeer waarschijnlijk ook in de bib!

Focusing is een basiselement
voor persoonlijke groei
Gene Gendlin

Wil je er vast iets over horen? Hier zie je Ann Weiser Cornell aan het woord. Zij toont heel helder het principe van focusing, van zijn met iets in jou, het respectvol en zorgend gezelschap houden, opstaan voor het perspectief van 'dat daar'. Tijdens de training leren we dit voornamelijk aan in tweetallen: focuser + luisteraar. Het principe is hetzelfde.

 

Patrick is focustrainer i.o. bij dr. Jessie Delooz, erkend als opleider door The International Focusing Institute NY, opgericht in 1979 door Gene Gendlin.

Praktische info

Wanneer
4 sessies op dinsdagavonden telkens van 19-21.30 uur:

Sessie 1 04-07-23 Sessie 2 11-07-23
Sessie 3 18-07-23 Sessie 4 25-07-23

Waar
Oost West Centrum, Van Schoonbekestraat 148, 2018 Antwerpen

Prijs
Voor deze training betaal je € 220, inclusief boek t.w.v. € 22,99!

Het boek werd zeer recent geschreven door Tine Swyngedouw - Vlaams collega met meer dan dertig jaar ervaring, die hierin de methode uiteenzet en oefeningen aanreikt die ze wereldwijd verzamelde de voorbije dertig jaar. 
Daarnaast zijn er downloadbare geluidsbestanden die Patrick tijdens de sessie opneemt. De training wordt ondersteund met tips via Whatsapp en een resumerende e-mail na elke sessie. Contact houden met onze trainer tussen de sessies door is daardoor supereenvoudig!

Diverse
Groepsgrootte: maximum 12 deelnemers.

Meebrengen: klein kussen, fleecedekentje & een flesje water.


Corona-maatregelen

We kennen geen beperkingen meer, maar hebben de gewoonte CO2 te meten en te verluchten. 
Op deze locatie kan uitstekend geventileerd en zelfs met open ramen en deuren gewerkt worden! 

 

We raden je aan om volgende info door te lezen, alvorens je aan te melden.

  • Kortingsmogelijkheden en prijsbeleid vind je op deze pagina.
  • Voor jou belangrijke juridische informatie kan je hier raadplegen.
  • Onze annuleringsvoorwaarden vind je hier


Uiterste inschrijvingsdatum : 04/07/2023

Inschrijvingsformulier

Persoonsgegevens
Opmerkingen
Wens je een factuur te ontvangen?
Geef tijdens je inschrijving in het veld 'opmerkingen' je facturatiegegevens en btw-nummer in. Wij bezorgen je binnen de week na je inschrijving een factuur. Voor deze training is de basisprijs € 220. Particuliere deelnemers zonder factuur zijn vrijgesteld van btw.