De essentie van mindfulness in beperkte groep online (twee deelnemers) met Patrick Sevenans

23-01-2021–27-03-2021 , Online

Wil je een gezond evenwicht vinden tussen werk en ontspanning?

Wil je anders leren omgaan met de ‘dingen des levens’, ook de minder aangename?

Wil je je concentratie verhogen en meer rust ervaren?

Mindful Me (by Itam) leert je sinds 2004 opnieuw te genieten van het leven en stil te staan bij de dingen die echt belangrijk zijn voor jou. En voor de moeilijke periodes in het leven, leren we je omgaan met stress, burn-out, slapeloosheid, depressie of pijn.

Deze aandachtstraining ondersteunt je in je zoektocht naar meer veerkracht en evenwicht. Een professioneel opgeleide trainer staat klaar om je gedurende 6 weken, op een wetenschappelijk onderbouwde, no-nonsense manier onder te dompelen in mindfulness. Dit, in samenwerking met KU Leuven en Ugent.

Deze basistraining bestaat uit een combinatie van oefeningen en inzichten, maar is voornamelijk praktijkgericht. Je ontvangt een duidelijke digitale syllabus en een uitgebreid aanbod ondersteunende audiobestanden, waarmee je thuis aan de slag kunt.

 

Lees meer over deze mindfulnesstraining

Door de unieke integratie van Westerse psychologie en Oosterse technieken laat deze training je kennismaken met de essentie van mindfulness. In zes sessies exploreren we een aantal basisprincipes. Deze principes kunnen een grote verandering betekenen in de manier waarop je naar de innerlijke en uiterlijke wereld kijkt. We leggen de focus op het kalmeren van de geest en op het herontdekken van de mogelijkheid je te laten verwonderen. Ook reik ik je graag aan hoe je de strijd kunt stoppen met wat je als moeilijk ervaart. Misschien zijn dat voor jou fysieke ervaringen, steeds terugkerende (heftige) emoties of gedachtenriedels die je het leven zo af en toe zuur maken. Los hiervan besteden we samen aandacht aan de nieuwste inzichten uit de neurowetenschap met kleine, hele praktische oefeningen die de kracht hebben nieuwe, helende netwerken te installeren in jouw unieke brein.

 
Wat kan je verwachten van deze mindfulnesstraining?

Via de training leer je rechtstreeks met negatieve gedachten, emoties en spanningen omgaan. Je leert er ruimte voor maken, de tegengestelde beweging dan het vertrouwde wat door moeder natuur, overigens goed bedoeld (!), geïnstalleerd werd. Je leert ook te stoppen op momenten dat je stress ervaart, om zo een wijzer, liefdevoller en minder reactief antwoord te geven op de situatie die zich aandient.
 
De training omhelst een aantal eenvoudige kalmerende, deugddoende technieken, die je onder mijn begeleiding op een ongedwongen, no-nonsense manier exploreert. Ik garandeer je een down-to-earth, wetenschappelijk onderbouw traject, met ruim tijd om het aangereikte te ontdekken.
 
Aan het eind van een training geven deelnemers aan een training als deze doorgaans aan dat hun perspectief op de werkelijkheid gunstig veranderd is. Ze hebben geleerd de geest te kalmeren en zich op een zachte, compassievolle manier te verbinden met de dingen des levens. Sommigen maken een begin met minder reactief zijn, zien het piekeren verminderen, slapen beter en genieten intenser van de kleine dingen des levens. Het lukt hen beter om te gaan met stresserende situaties, zowel privé als op de werkvloer. Het lukt hen ook beter goed voor zichzelf te zorgen, wat als geheel resulteert in meer levensgemak. 
 
Internationaal wetenschappelijk onderzoek toont ook aan dat deze training:
doeltreffend is voor mensen met allerlei klachten ten gevolge van stress
de stressbestendigheid verhoogt
het psychisch welzijn verbetert
 

Naar het bedrijfsleven toe, is er ook meer en meer onderzoek dat erop wijst dat het volgen van een mindfulnesstraining kan bijdragen tot het optimaal functioneren op je werk. Onder meer concentratie, creativiteit, communicatie, bevlogenheid en authenticiteit worden positief beïnvloed.

Praktische info

Wanneer
6 sessies op zaterdagvoormiddag van 10:30 – 12:00 uur
23 en 30 januari, 13 en 27 februari, 13 en 27 maart

Waar
Deze sessies gaan online door. 

Prijs
Voor deze online training betaal je € 329. 
Dit is inclusief downloadbare geluidsbestanden
én geluidsbestanden opgenomen tijdens de sessies.
(Bij aanvraag factuur komt hier 21% btw bij.)

Diverse
Groepsgrootte: maximaal 2 deelnemers

 

We raden je aan om volgende info door te lezen, alvorens je aan te melden.

  • Voor jou belangrijke juridische informatie kan je hier raadplegen.
  • Onze annuleringsvoorwaarden vind je hier


Nog 2 plaatsen vrij

Uiterste inschrijvingsdatum : 23/01/2021

Inschrijvingsformulier

Persoonsgegevens
Opmerkingen
Wens je een factuur te ontvangen?
Geef tijdens je inschrijving in het veld 'opmerkingen' je facturatiegegevens en btw-nummer in. Wij bezorgen je binnen de week na je inschrijving een factuur. Voor een basistraining is dit €299 excl. btw (21%). Particuliere deelnemers zonder factuur zijn vrijgesteld van btw.