Boekvoorstelling Joost van den Heuvel Rijnders - Terug naar het hart (gratis)

14-12-2021

Op maandag 27 september is het prachtige boek verschenen ‘Terug naar het hart’, geschreven door Eveline Brandt en Joost van den Heuvel Rijnders. Joost van den Heuvel Rijnders begeleidt al meer dan twaalf jaar meditatie in Enschede, is oprichter van Stichting Inzichtmeditatie Enschede (SIT) en begeleidt al jaren meditatieretraites in het klooster in Denekamp en elders in Nederland en België. Joost geeft ook mindfulness op de Universiteit Twente. 

Na zijn driejarig kloosterleven in Myanmar werd hij docent docent geschiedenis op het Twents Carmel College in Oldenzaal. Eerder verscheen van hem ‘Terug naar de markt’, een boek het toepassen van boeddhisme en meditatie in het dagelijks leven. 

‘Terug naar het hart’ is een uitnodiging om minder in ons hoofd en meer vanuit ons hart te leven. Ons hoofdkantoor kan heel intelligent plannen, denken en analyseren, maar tegelijkertijd kan het zorgen voor al te veel ratio, gepieker en onrust. Mindfulness kan helpen om uit het hoofd te komen; daarnaast kan het veel opleveren om vaker af te stemmen op het hart.

Compassie is een van de ‘hartskwaliteiten’ die in dit boek worden beschreven en die we actief kunnen ontwikkelen - voor onszelf én voor anderen. De auteurs – meditatieleraar en mindfulnesstrainer - geven hiervoor volop inspiratie en praktische aanwijzingen. Zij putten uit de eeuwenoude boeddhistische leer, uit de hedendaagse positieve psychologie en uit de actualiteit, met levende voorbeelden van compassie als Jacinda Ardern, premier van Nieuw-Zeeland, en de Dalai Lama.

Allemaal kunnen we onszelf trainen in aandacht en in compassie. Allemaal zijn we in staat om onrust te verruilen voor rust, om boosheid te transformeren in mildheid, om jaloezie om te buigen naar medevreugde en om dankbaarheid te laten groeien. En allemaal kunnen we ervaren hoe waardevol dit is voor ons eigen welbevinden én voor dat van onze omgeving.

 

Maximum 99 deelnemers, inschrijven noodzakelijk.
Deze boekvoorstelling gaat online door, via ZOOM. Je ontvangt de link daags voor aanvang, na inschrijving.

Uur: 19-21 uurUiterste inschrijvingsdatum : 13/12/2021

Inschrijvingsformulier

Persoonsgegevens
Opmerkingen
Wens je een factuur te ontvangen?
Geef tijdens je inschrijving in het veld 'opmerkingen' je facturatiegegevens en btw-nummer in. Wij bezorgen je binnen de week na je inschrijving een factuur. Voor een basistraining is dit €299 excl. btw (21%). Particuliere deelnemers zonder factuur zijn vrijgesteld van btw.